Alarmni sustavi

Alarmni uređaji su najzastupljeniji vid tehničke zaštite, okosnica cjelokupnog sustava zaštite. Ulaganjem u novi centralni dojavni sustav (CDS), izgrađen po najvišim standardima, višestruko je povećana mogućnost primanja podataka sa terena i učinkovit odaziv po potrebi. Samo načelo postavljanja alarmnog sustava je praćenje novih, ali uporaba isključivo provjerenih komponenata, kao i maksimalna kompatibilnost svih komponenti sustava, bilo žičanog, bilo bežičnog.

Sustavi video nadzora

Profesionalni sustavi video nadzora više nisu privilegija odabranih, nego široko dostupna rješenja na polju zaštite. Odabir komponenti i njihova konfiguracija i ugradnja, ovise prvenstveno o stupnju ugroze, a zatim o specifičnostima mikro-lokacije i djelatnosti/aktivnosti naručitelja. Sukladno preporuci savjetodavnog tima, djelatnici tehničke zaštite vrše projektiranje i ugradnju sustava. Zahvaljujući dugogodišnoj suradnji sa odabranim dobavljačima, kao i poštivanjem internog pravilnika, korisnik dobiva pouzdan i pristupačan vid zaštite, krojen upravo po njegovim potrebama. To se odnosi, kako na privatna lica, tako i na velike sustave gdje se po potrebi dodjeljuje osoblje ili vrši obuka njihovih djelatnika za 24 satni video nadzor objekata (industrijska postrojenja, trgovački centri, javne površine, kockarnice i sl.).

Balistička i protuprovalna zaštita

Balistička i protuprovalna zaštita je najbrže rastući segment poslovanja naše tvrtke. Još prije donošenja Zakona o minimalnim tehničkim uvjetima zaštite za financijske ustanove i druge novčarske poslovnice, dobiveno je isključivo pravo za prodaju i ugradnju posebnog protuprovalnog i protubalističkog materijala "Armorcore-a". S velikim ponosom ističemo da je do danas veliki broj lokacija u Hrvatskoj opremljeno našim sustavom navedene zaštite, počevši od sportskih kladionica, bankovnih trezora i poslovnica, veleposlanstava, kockarnica i sl. Tim za ovaj segment zaštite vrši projektiranja i izvedbe po svim svjetskim standardima imajući pri tom i potpunu suradnju proizvođača, koji osim golemog iskustva posjeduju i ateste izdane od strane DHS-a (U.S. Department of Homeland Security) i F.E.M.E-a.

» ArmorCore

Protupožarna zaštita

Protupožarna zaštita kod nas ima mnogo veći značaj nego puku sukladnost sa zakonom. Naša rješenja na tom polju, od projektiranja do ugradnje i održavanja služe zaštiti imovine, a prije svega života klijenata i njihovih kupaca. Višestruke provjere i pažnja poklonjena detaljima čine naše korisnike i njihovu imovinu sigurnima.

Kontrola pristupa

Sustavi kontrole pristupa su najčešće "prva linija obrane". Kao takvi, sustavi moraju biti dovoljno pouzdani da pruže zaštitu, a u isto vrijeme biti dobro osmišljeni i uklopljeni u radni okoliš da ne predstavljaju prepreku u poslovanju. Uočavanje slabih točaka na osnovi snimke postojećeg stanja i uzimajući u obzir procjenu ugroženosti objekata, vrši se preporuka poboljšanja i uvođenje novih komponenti (mehaničkih i/ili elektonskih). Odabir opreme se bazira na gore navedenom i spremni smo integrirati sustave svih razina, od jednostavnih do najsloženijih identifikacijskih procedura. (šifre, elektronske/magnetske kartice, biometrija.). Također nudimo korištenje podataka dobivenih od uređaja kontrole pristupa za potrebe obračuna plaća i radnog vremena.

» Tonali S.p.A

Tonali proizvodi sustave kontrole pristupa, za ljude i vozila; aplikacije kontrole prisutnosti i visoko sofisticirana rješenja verifikacije prolaza koristeći biometrijske čitače.

Sigurnosne i zaštitne instalacije ( protuprovala, kontrola prolaza i pristupa, alarmi, videonadzor, detektori plina i sl.) lako se kontroliraju individualnim ili integriranim sustavima, zajedno sa industrijskim aspektima objekta (rasvjeta, HVAC, nadziranje uštede energije).

Sustavi za praćenje vozila i nadzor voznih parkova

Bilić-Erić Security je isključivi distributer i implementator sustava za praćenje vozila i nadzora voznih parkova (fleet management) tvrtke E-Drive Technology Ltd.

» E-Drive Technology

Vozila pod našim nadzorom su sigurna 24 sata, a svi podatci o vozaču i vozilu su dostupni u realnom vremenu.
Prednosti sustava, osim sigurnosti su: nadzor vozačkih navika djelatnika, pregled korištenja vozila u privatne svrhe, smanjivanje utroška goriva, automatsko generiranje putnih naloga i još mnogo toga. Kao nadopuna sustava, nudimo i rješenja za kontrolu i bezgotovinsko točenje goriva kroz FuelLog.
Na vozilu se nalazi identifikator, a na agregatu za gorivo uređaj, koji u slučaju prepoznavanja korisnika dopušta istakanje goriva, te podatak o količini, vozilu i vozaču šalje u centralu.
Tu je i programska podrška za terenski rad (ured bez papira) za komunikaciju u realnom vremenu putem terminala i/ili tablet PC-a.

Posebna oprema

U opsegu poslovanja odjela tehničke zaštite nalazi se i posebna oprema. U nju spadaju detektori metala uređaji za otkrivanje prislušnih uređaja i njihovo ometanje, poligrafi, alkotesteri i slično. Većina ovih uređaja se rabi isključivo od strane, za to, visoko obučenih profesionalaca i uz strogo poštivanje zakonskih propisa. Razlog ovakve opremljenosti je široka baza korisnika naših usluga, gdje smo u stanju odgovoriti bilo kakvom sigurnosnom izazovu koji za sobom povlači obavljanje specifičnih djelatnosti.